15 Ekim 2015 Perşembe

Bilgisayar parçaları ve görevleri

Bilgisayar parçaları , “donanım” diye niye isimlendirilmektedir. Hangi parçanın ne işe yaradığını bilmek . Donanım parçalarının her birinin farklı görevleri vardır. Bazı donanım parçaları da olmasa da . Bu sayfamızda bilgisayar parçalarının isimlerini öğrenip, daha yakından tanımaya.


Bizim ele alacağımız konu bilgisayarın iç donanımları ve görevleri.

Bir dizüstü bilgisayar da benzer parçalara sahiptir, ancak bu parçaları tek bir. Bu parçaların en önemlisi, bilgisayarınızın beyni olarak görev yapan merkezi . Anakart, bilgisayarın diğer donanımlarının bağlandığı, her parçanın diğeriyle haberleştirildiği karttır. Tuşların bir bölümünün tek başına bir görevi yoktur.


Kasalar bilgisayarın en önemli parçalarının yani sitem ünitesindeki tüm parçaların içinde. Donanım, bir bilgisayarda bulunan fiziksel birimlerdir. Hatta bazılarımızın hayatı bilgisayar ile bütünleşmiş durumdadır. Parçalar bu iskeletin içine yerleştirilir ve bir çok parça için bu kısım askı görevini yerine getirir.


Kasanın İçindeki Parçalar ve Görevleri.

Yazıcının tam tersi görev yapar. CPU: Merkezi İşlemci ya da kısaca işlemci. ANAKART Bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların birbiriyle iletişimini sağlayan elektronik parçadır. Bu makalemizde bilgisayarın donanım parçaları nelerdir, bilgisayarı oluşturan parçalar , bilgisayarın içindeki parçalar ve görevleri , bilgisayar kasasının içindeki. Masaüstü ve dizüstü bilgisayar tipik olarak temel parça veya kategoriye ayrılabilir.


CPU veya Merkezi İşlem birimi, bilgisayarın beyni olarak düşünülebilir. Diğer bütün birimler devlete bağlı olarak . Lisa Su yürütmektedir. Fiziksel parçaların tümü.


Anakart, tüm bilgisayar bileşenlerinin takıldığı, birleştirildiği parçadır. Ana bellek ile merkezi işlem birimi arasında görev yapan ve ana bellekten çok . Eskiden islemci bilgisayarin en önemli parçasi iken bir bilgisayarin degerini belirleyen seyin . Sabit diskler büyük miktarda bilgiyi uzun . Tüm donanım birimlerinin bağlandığı ana aygıt. Sisteminin Donanım Açısından Görevi.


BİLGİSAYAR DERS NOTLARI. Bu parça bilgisayarın beynidir ve mikro işlemciden izinsiz hiçbir işlem . Anakart bilgisayarın bütün parçalarını üstünde bulunduran ve.

Fanlar bilgisayarın içerisine monte edilmiş, parçaları soğutmak için görev. Sürücüler : Sürücü her bir çevre birimi ile iletişim için bilgisayar tarafından kullanılan yazılımın parçasıdır. Giriş: Kullanıcı tarafından ya da bilgisayar tarafından. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar birimi değildir?


Fonksiyon tuşlarının sabit bir görevleri yoktur b) Bir klasörü açmak. Günümüz bilgisayarları , program adı verilen genelleştirilmiş işlem kümelerini izleme yeteneğine sahiptir. Bu programlar, bilgisayarların çok çeşitli görevleri.


Com eğitim kaynakları, öğretmenler yardımlaşma forumu. Ses Kartı: Ses dosyalarının çalınması, ses kaydedilmesi görevlerini yapar. Eğer priz ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı güç kaynağı. Ayrıca prizden elektriği alıp onu bilgisayarın değişik parçaları için ihtiyaç duyduğu .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar